Zalmfilet op courgette en tomaten
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
4 zalmfilets (a 150 gram)
-
1/2 citroen
-
2 eetlepels plantaardige olie
-
350 gram kleine courgettes
-
1 knoflookteentje
-
300 gram vleestomaten
-
1 theelepel verse tijm
-
Zout + peper
|
Bereiding:
|
-
De zalmfilets afspoelen en droogdeppen.
-
Eventueel graten verwijderen.
-
Besprenkel de zalmfilets met citroensap
-
Bestrooi ze met zout en peper en zet ze daarna afgedekt in de koelkast.
-
Was de courgettes, verwijder de steel, deel ze in de lengte in
vieren en snijd ze daarna in stukjes.
-
Maak de knoklook schoon.
-
Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snijd ze in vieren.
-
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Verhit de helft van de olie in een koekepan.
-
Bak de de courgettes kort.
-
Pers de knoflook boven de pan uit en zet daarna op een laag vuur.
-
Voeg de tomaten toe, en meng deze erdoor.
-
Breng alles op smaak met peper, zout en tijm.
-
Met de deksel op de pan 10 min. laten smoren.
-
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag.
-
Leg de zalmfilets erin en zet het vuur een beetje lager.
-
Bak aan beide kanten 4 min.
-
Draai ze voorzichtig om !
-
De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarmde borden scheppen.
-
Leg de zalmfilets erop en serveer met aardappels en peterselie.
Variatie: vervang de zalm door kabeljauw of roodbaars.
|